Valitse kahvi
Valitse tarjottava
Valitse teema
Valitse makuvivahde
Café Singapore &
Kookoksinen poke-kakku
Tummapaahtoinen Café Singapore kaipaa makuparikseen mehukasta ja maukasta leivonnaista. Kookoksinen poke-kakku kruunaa tummapaahtoisen kahvin makumaailman ihanasti. Poke-kakku viittaa kakkuun, johon on kirjaimellisesti tökitty reikiä! Reikiin imeytyvä kastike tekee kakusta upean mehevän.
Resepti:
Pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 60 ml kookosmaitoa
- 120 ml piimää
- 1 1/2 dl ranskankermaa
- 1 tl vaniljatahnaa (tai vanljasokeria)
- 1 muna
- 50 g voita (sulatettuna)
Kastike:
- 60 ml kookoskermaa (puoli tölkkiä)
- 1 dl kondensoitua maitoa
Päälle:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 dl kookoshiutaleita
- 80 g suklaata rouhittuna
- Vuoraa 20x20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa yhdistä kookosmaito, piimä, ranskankerma, muna ja vaniljatahna. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä, sekoita nesteen joukkoon.
- Yhdistä märät aineet kuiviin nopeasti sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n. 25-30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
- Sillä aikaa kun kakku on uunissa, yhdistä keskenään kondensoitu maito ja kookoskerma.
- Kakun ollessa vielä kuuma, töki siihen reikiä esimerkiksi pillillä. Kaada kastike tasaisesti kakun päälle ja anna kakun jäähtyä.
- Vatkaa kermavaahto tomusokerin kanssa kuohkeaksi. Levitä kermavaahto kakun päälle. Viimeistele kookoshiutaleilla ja suklaarouheella. Poista kakku varovaisesti vuoasta ja leikkaa paloiksi. Säilytä kylmässä.
Resepti on julkaistu alunperin Lunni leipoo -blogissa.