Luonnonläheiset islantilaiset hyödyntävät paljon aeropress-menetelmää, jolla voi keittää kahvit helposti missä vain. Aeropress-kahveihin tarvitset vain loistavan kahvin (Paulig Café Reykjavik sopii erityisesti tähän menetelmään), kuumaa vettä, aeropress-tarvikkeet ja tukevan mukin.
Tämä valmistustapa sopii niin yhden hengen kuin pienen seurueen kahvittamiseen. Menetelmä saattaa kuulostaa vieraalta, mutta on varsin helppoa ja nopeaa. Katso ohje ja kokeile rohkeasti!
Paulig Café Reykjavik Aeropress Outdoor
Valmistusaika: 2 min
Jauhatus: Suodatinjauhatusta tai hienojakoisempi jauhatus
Veden lämpötila: 92 - 96°C
Tarvikkeet: Paulig Café Reykjavik -kahvia, Aeropress, suodatinpaperi, sekoituslasta, kuuma vesi ja muki
Ennakkovalmistelut: Kuumenna vesi kiehuvaksi termospulloon ja punnitse valmiiksi 18 grammaa kahvijauhetta per kahviannos suljettaviin pakastepusseihin.
Aeropress-kahvin valmistus – yksi annos
1. Kokoa Aeropress: aseta pyöreä suodatinpaperi suodatinosaan ja kiinnitä suodatin sylinterin pohjaan. Aseta sylinteri mukin päälle ja kaada siihen kuumaa vettä, jotta suodatinpaperi kastuu ja muki lämpenee.
2. Kaada vesi pois kupista ja lisää 18 grammaa kahvijauhetta sylinteriin huuhdellun suodatinpaperin päälle.
3. Kaada 250 grammaa vettä sylinteriin tasaisesti pyörivin liikkein.
4. Sekoita Aeropress-sekoituslastalla. Jos kaipaat kahviisi metsän makua, sekoita havuoksalla.
5. Laita mäntä paikalleen. Näin muodostuu tyhjiö, joka estää kahvia valumasta suodattimen läpi kuppiin. Anna kahvin uuttua 1 minuutin ajan.
6. Paina mäntä alas rauhallisesti ja tasaisesti noin 30 sekunnin ajan. Kun kuulet sihahduksen, on aeropress-kahvisi valmis!
7. Nauti täydellisestä yhden hengen kahvikupillisesta!
Jos kotoasi ei vielä löydy Aeropressiä, valmistustarvikkeet löydät tavaratalojen kodintarvikeosastolta tai verkkokaupoista. Aeropress-kahvin valmistus on helppoa myös kotioloissa. Silloin vältyt esivalmistetuilta ja voit viilata kahvin valmistuksen puitteet tarkasti vaa´an ja ajastimen avulla. Aeropress-kahvi on herkullista myös vastajauhetuista pavuista. Ohjeet kotivalmistukseen löydät Paulig Barista Instituten Brew Guide-videolta.