Valitse kahvi
Valitse tarjottava
Valitse teema
Valitse makuvivahde
Presidentti Sapphire &
Britakakku
Nautinnollinen makuelämys syntyy suussa sulavasta leivonnaisesta ja aromikkaasta kahvista. Britakakku ja rikkaan aromikas Presidentti Sapphire luovat vastustamattoman makuyhdistelmän viimeistelemään herkullisen hetkesi.
Resepti:
Pohja (n. 18 cm irtopohjavuoka/kakkuvuoka)
-
2 kananmunaa
-
0,75 dl sokeria
-
1 dl vehnäjauhoja
-
0,5 tl leivinjauhetta
-
2 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri, yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20-25 min uunista riippuen. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Vaniljamaito (pohjan kostutus)
-
0,5 rkl vaniljasokeria
-
0,5 dl maitoa
Suklaamousse
- 2 dl vispikerma
- 2 rkl sokeria
- 80 g tumma suklaa
- 0,5 tl vaniljasokeri
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, sulata suklaa (esim. vesihauteessa) ja yhdistä mousseksi.
Marenki
-
3 valkuaista
-
1 dl sokeria
-
1 tl vaniljasokeria
-
1 tl etikkaa
- Yhdistä raaka-aineet ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.
- Käytä kakkuvuokaa apuna ja piirrä kakkupohjan kokoinen ympyrä leivinpaperille. Käännä leivinpaperi toisinpäin ja sivele kevyesti ruokaöljyllä. Pursota tai levitä marenki piirretyn kakkupohjan koon mukaisesti.
- Paista 100 asteessa 50-60 minuuttia.
- Kostuta jäähtynyt kakkupohja vaniljamaidolla, voit antaa pohjan vetäytyä hetken jääkaapissa. Pursota tai levitä pohjan päälle reilusti suklaamoussea. Lisää jäähtynyt marenkilevy. Koristele pensasmustikoilla ja karhunvadelmilla.